Новини от ПП АБВ

Съболезнования по повод кончината на Трифон Иванов

от в ПП АБВ Новини 17/02/2016

До семейството и близките

на г-н Трифон Иванов

София, 17 февруари 2016 г.

Уважаемо семейство,

Моля да приемете най-искрените ми съболезнования по повод кончината на Трифон.

В историята на българския футбол Трифон Иванов ще остане вечно със своята всеотдайност, борбеност и професионализъм. Неговите съотборници винаги играеха по-спокойно и уверено, когато знаеха, че Трифон им “пази гърба”. Той се раздаваше безрезервно на игрището, винаги беше там, където можеше да помогне за победата. Незабравимо ще остане лятото на 1994 г., когато българският футбол постигна  най-големия успех в историята си, съществен принос за който има Трифон Иванов. Винаги ще помня и победното му попадение, което класира България за следващия Мондиал.

Спомням си с удоволствие личните си срещи с Трифон – неговото хубаво чувство за хумор, интересният му поглед към света и честното му отношение към нещата около нас. С чувство за обществена отговорност беше винаги готов да помогне – и за организиране на благотворителни мачове, и за участие в тях – за да защити името и честта на България и на българите.

Трудно се намират думи за утеха, особено за човек като Трифон, който можеше още дълги години да се радва на живота и близките си. Убеден съм обаче, че той ще остане пример за младите ни футболисти, който те ще следват, за да издигнем българския футбол до висотите, до които той спомогна да се издигне.

Още един път изразявам дълбоката си съпричастност към Вашата скръб.

Вечна му памет!

Георги Първанов

(президент на РБ 2002 – 2012)

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *