Новини от ПП АБВ

С гласовете на ГЕРБ, СДС и ДБГ билетът стана 1,60

от в ПП АБВ Новини 14/04/2016

С гласовете на ГЕРБ, СДС и ДБГ Столичният общински съвет прие цената на билета за градския транспорт в София да бъде увеличена от 1 лев на 1.60 лв. Ожесточената дискусия в зала бе съпътствана и от граждански протест пред прозорците на общината насочен срещу повишаването на цената на транспортната услуга.

В крайна сметка, след три часов дебат ГЕРБ успя да събере достатъчен брой общински съветници, които да подкрепят предложението и с 29 гласа от ГЕРБ, 4 от СДС и 1 от ДБГ решението бе прието.

Против гласуваха общинските съветници от МК ”Сердика”,  МК „БСП – Лява България“, Политическа група 5.

По време на дебата, Тодор Цанев възрази остро срещу предложението за повишаване на цената на билета за еднократно пътуване в столицата. Според него то е в ущърб на гражданите и не решава нито един от проблемите на градския транспорт в София.  “Вдигането на билетчето с 60 % сигурно е най-лесният, най-удобният начин за Центърът градска мобилност, за общината поне на хартия да предвидят запълване на финансовите празнини, но със сигурност не е неизвестното X, което решава проблемите с трафика, замърсяването на въздуха, нередовните пътници. Ние трябва да мислим за кампания, чрез която да стимулираме използването на градски транспорт от гражданите, а не да прилагаме финансови рестрикции, които биха довели до допълнително задълбочаване на проблема”.

Пресцентър ПП АБВ-София

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *