Новини от ПП АБВ

Трендафил Величков: Коментарите на Плевнелиев за Русия са недопустими!

от в ПП АБВ Новини 19/11/2015

„Недопустимо е президентът Росен Плевнелиев да си  позволява коментари и обвинения към Русия и която и да било друга държава, особено предвид поста, който той заема. Такива обвинения не носят полза на на никого. Те са направени и в една напрегнатата международна обстановка“. Това зави в ефира на ТВ7 членът на ИС на АБВ и говорител на партията Трендафил Величков.

„Поискахме оставката на Плевнелиев поради няколко причини. Първо: Трябва да си дадем сметка в каква обстановка идва изявлението на господин Плевнелиев. Една изключително напрегната и динамична обстановка, не само за Европа, но и за целия свят. Второ: В такива случаи трябва да си даваме сметка, кой говори. Тук става дума за коментар, направен пред световна медия, не от кого да е, а от българския държавен глава. Трето: Трябва да сме наясно за кого се отнася този коментар. Когато държавният глава на България обвинява една велика сила като Руската федерация в подготовка за водене  на хибридна по неговите думи война,тук всъщност дори няма значение дали това е Русия, дали е Америка, дали е Франция или Англия,  няма как такива изявления да не провокират в национално отговорни политици и партии  мотив за търсена не отговорност. Ние бихме камбаната за да спре Плевнелие в с това свое безотговорно поведение, за да спрат военният министър и други хора, които представляват българския политически елит с това негативно отношение, не само към Русия. В АБВ не сме русофили, русофоби, американофили или американофоби, ние искаме всички да бъдем на първо място българофили, ясно всички да осъзнаем нашия национален интерес, да знаем нашата роля и на балканите и в света и да имаме и отстояваме своите  ясни и категорични позиции“, посочи Величков.

Според него  света има един враг – тероризмът и Ислямска държава. По думите му кризата трябва да бъде преодоляна чрез общи усилия на международната общност и под егидата на ООН, а България трябва да положи усилия за подобряване на условията на работа на сектор „Сигурност“, както и за поддържането на една съвременна и способна армия. „Искам това, което иска и ген. Михо Михов – председателя на парламентарната комисия по отбрана и депутат от АБВ – той поиска увеличаване на нашата военна мощ, което значи ние да имаме повече, по-добре подготвени и по – боеспособни военни сили“.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП АБВ

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *