Новини от ПП АБВ

11 нови партийни карти връчи председателят на АБВ Румен Петков в Стара Загора

от в ПП АБВ Новини 15/06/2024

11 нови партийни членски карти връчи председателят на АБВ Румен Петков в Стара Загора. Новоприсъединилите се към партията поставиха ключови въпроси по отношение на системата и качеството на българското образование и огромния срив на грамотността на българите – 47% функционално неграмотно общество.

Румен Петков отбеляза факта на 2500 затворени училища и необходимостта от радикална промяна на образователната стратегия, като подчерта, че качеството трябва да бъде водещо. Той припомни, че образованието е също част от системата за национална сигурност, наред със състоянието на Българската армия, наред с енергийната сигурност, като основа за развитието на икономиката, наред с възпитанието и чувството за принадлежност към род и Родина и съхраняване на история и традиции.

„Нямаме собствена политика на национална сигурност. В този парламент и в предния нямаме дебат за състоянието на въоръжените сили. Нямането на армия е катастрофа. Недокомплектът е 29%. Днес ние не сме партньори в НАТО, а просто територия“.

Новоприсъединените членове на АБВ са заети в сферата на енергетиката, на образованието, строителство и предприемачество.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.