Новини от ПП АБВ

АБВ-Благоевград избра ново ръководство с  председател Йорданка Борисова

от в ПП АБВ Новини 30/04/2022

Областната конференция на АБВ-Благоевград избра ново ръководство на организацията. За областен председател бе избран младежкия лидер на областта Йорданка Борисова.

В конференцията взеха участие д-р Пламена Заячка – председател на АБВ-Младежи и организационния секретар на партията Руслан Костадинов, които изразиха подкрепата си за Йорданка Борисова.

Новоизбраният областен председател акцентира върху необходимостта от активизиране на структурата и предложи конкретни стъпки и действия.

Д-р Заячка подчерта, че АБВ винаги е давала път на младите и това е заслуга и на младежката организация, която с годините изгражда млади и подготвени лидери като Борисова и нейният избор за областен председател е показателен. Заячка акцентира и на участието и приноса на АБВ в рамките на коалиция „БСП за България“ за секторните политики и подчерта общите принципни позиции, които защитават представителите й по отношение на кризата с газа и ситуацията с оръжието за Украйна.

Костадинов благодари на актива за работата им за увеличаване на структурите на АБВ в общините и призова за започване на подготовката за местните избори през следващата година.

В областният съвет бяха избрани 21 члена на организацията от 13 общини. В дневният ред на конференцията залегна и избора на делегати за 4-тия Конгрес на ПП АБВ, на младежката и женската организации, както и номинации за членове и ръководство на Националните съвети на организациите.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.