Новини от ПП АБВ

АБВ ще вземе участие в Конгреса на СИРИЗА

от в ПП АБВ Новини 22/02/2024

По покана на гръцката СИРИЗА, делегация на ПП АБВ ще присъства на извънредния Конгрес на формацията в края на тази седмица. В рамките на три дни лявата партия в южната ни съседка ще постави на дискусия програмните приоритети за Гърция и Европа пред предстоящите европейски избори, както и многопосочните и динамични процеси в световен мащаб.

ПП АБВ и СИРИЗА имат дългогодишни партньорски и приятелски взаимоотношения, които включват политическо сътрудничество, срещи и обмен – и в Атина, и в София от 2017 година насам. Двете формации споделят общи виждания по отношение на необходимостта от укрепване на координацията между левите сили в Европа и общи действия за противопоставяне на неолибералните политики, обща политика по отношение на емиграционната политика в ЕС, от която и България, и Гърция, като външни граници, са потърпевши.

От страна на АБВ за Атина заминават председателят на АБВ Румен Петков и заместниците му Петър Първанов и д-р Пламена Заячка, които ще вземат участие в Конгреса на политическата сила и в срещите между чуждестранните делегации.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.