Новини от ПП АБВ

Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с министъра на спорта и с вицепрезидента на Международната федерация по вдигане на тежести

от в ПП АБВ Новини 09/11/2022

Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с вицепрезидента на Международната федерация по вдигане на тежести Атила Адамфи, с когото разговаряха за проблемите на българския спорт в дисциплината. Адамфи изрази безпокойство от факта, че новоизбраното ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести не е регистрирано повече от година и половина. Антон Коджабашев отправи покана към Атила Адамфи да посети в България. Той изрази готовност за съдействие в намирането на решение за бъдещето на нашите спортисти, доказали се в тази дисциплина. Адамфи информира със задоволство, че за унгарското правителство спортът е основен приоритет – политика, която вече дава своите резултати.

Коджабашев и Петков се срещнаха и с министъра на спорта на Унгария Смит Адам. По време на разговора стана ясно, че Унгария прилага стриктна държавна политика по отношение на спорта. Сериозни са стимулите за развитие на младежкия и клубен спорт и резултатите във футбола, волейбола, хандбала са налице. В учебната програма пък всеки ден е заложен час по физическо възпитание. В различни региони на страната са създадени условия за различен вид спорт, което дава допълнителна възможност за децата и младежите за физическа активност. 33 000 деца в момента тренират плуване в Унгария – в 17 области там има изградени плувни комплекси, които учениците могат да посещават безплатно.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.