Новини от ПП АБВ

Честит празник!

от в ПП АБВ Новини 22/09/2022

„….Н.В. Царят, придружен от свитата, министрите и ликующия народ, приветстван по пътя от хилядното множество, отиде на поклонение в старата митрополитска църква. Трапезица и Царевец бяха буквално натъпкани с очакващ народ. Царят се появи. Народът се разлюля на вълни, нови оглушителни възгласи и благопожелания, радост, патриотически чувства обладаха всички.

На Царевец министър-председателят Малинов направи с ръка знак за тишина. И възторжено заяви: „Търновци, чуйте словото на Царя!“, и от негово име прочете пак манифеста. Историческата околност екна от народните възторжени акламации.

Царят, развълнуван, от радост се покачи на един стол, за да отговори на излиянията и поздравите на своя народ:…“

„Търновци! 22 години как работя за обединението на българите, как страдам за тяхното преуспяване и величието на българското име и всякога в тия си трудни минути съм черпил подкрепа в тяхната преданост. В тия тържествени и съдбоносни минути, в тая историческа местност, седалище на старите славни български царе, всред тия вековни скали, неми свидетели на толкова славни подвизи, като обявявам независимостта на съединената през 1885 г. България, аз с благодарност си спомням и сега, в тая тържествена минута, за моите верни и предани търновци, за старата българска столица, откъдето прокламирам народната независимост. Ура! Да живее независима България!“

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.