Новини от ПП АБВ

Д-р Емил Стоименов: Заповедта на Стойчо Кацаров е равнозначна на абсолютен локдаун

от в ПП АБВ Новини 20/10/2021

Заповедта на Стойчо Кацаров е равнозначна на абсолютен локдаун, бие по адекватност и бившия здравен министър. Така д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на ПП АБВ коментира ограниченията заради COVID-19, които влизат в сила от утре. Подобни мерки са лишени от логика, защото, работейки по настоящата нормативна уредба, десетки хиляди преболедували българи (с изграден имунитет) остават без COVID сертификат, обясни д-р Стоименов. По тази причина АБВ, в официално писмо до МЗ, ще направи предложения, които да легитимират гражданите без ваксина, но с антитела.

Партията предлага в рамките на Република България зелен сертификат да бъде издаван на абсолютно всеки един човек, който се е срещал с вируса (в контекста на епидемиологично проучване на МЗ за минималния брой хора, които са си поставили ваксина или са се сблъсквали с вируса).

„Съгласно Националния план за справяне с пандемията от COVID-19 опасната тъмночервена зона е налице при заболеваемост от 500 души на 100 000 души население. Затова предлагаме само и единствено при навлизане в тъмночервената област временно да се прилага подобна мярка, при условие че сертификат получат абсолютно всички с изградена защита съгласно епидемиологичното проучване. Противното няма връзка с реалната медицина. Освен това предлагаме тази мярка да се прилага на регионален принцип по области, а не в национален мащаб и при излизане от тъмночервената зона тя да спре да се прилага. Освен това министерството на здравеопазването трябва най-накрая да направи нормална и достъпна информационна кампания за ваксините, стигаща до всеки човек на достъпен език, а не да раздава смарт часовници за награда на ваксинираните, все едно че са на панаир или играят тото“.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.