Новини от ПП АБВ

Георги Първанов в Плевен: Левицата е един от незаобиколимите фактори след изборите на 11-ти юли

от в ПП АБВ Новини 28/05/2021

„Напрежението е нещо естествено за политическия процес. Аз помня времена и периоди, в които това беше идейно напрежение, в което имаше политически дебат, понякога и много остър. Сега нещата са много персонифицирани, много са принизени и този политически дебат, тази конфронтация е израз на безсилието на определени политически формации и на определени лидери. Моята теза е, че когато някой не може да прави управление и политика, той започва да се конфронтира, да сее омраза и така стигаме до това, което виждаме“. Това каза президентът на България Георги Първанов/2002-2012 г./ при посещението си в Плевен, където представи книгата си „Пътят към паметта“.

“В момента не можем да говорим за политическа криза. Все още нещата вървят по един конституционен механизъм така, че във всеки случай аз няма да съм човекът, който би спекулирал и да всява напрежение в обществото, но не съм оптимист“.

Георги Първанов отбеляза, че българските политици нямат стратегическо мислене: „Ние обикновено мислим с хоризонт до края на мандата, а сега вече се мисли с хоризонт до предстоящите избори т.е. един месец напред и това е много жалко и тъжно.

„Ще помагам за създаването, развитието и надявам се на успеха на формиращата се лява коалиция, достатъчно голяма за да може да има един добър успех на предстоящите избори и левицата да стане един от стълбовете на едно бъдещо управление. Не казвам единствен, не си поставяме нереалистични цели, но може да бъде незаобиколим фактор след 11-ти юли“, заяви Георги Първанов.

Георги Първанов беше в Плевен за да представи книгата си „Пътят към паметта“. Събитието се състоя в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация – Плевен.

При откриването на срещата, председателят на ПП АБВ Румен Петков каза: „В книгата „Пътят към паметта“ се казват много неща, които не са стигнали до нас и то, защото все пак правенето на политика не е сергия. В книгата няма нито едно твърдение, което да може да бъде опровергано, защото става дума за документалистика и за документи, които гарантират истинността на написаното“.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.