Новини от ПП АБВ

Георги Първанов в Стара Загора: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

от в ПП АБВ Новини 26/01/2023

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС. Това заяви пред медиите в Стара Загора президентът на България (2002-2012) Георги Първанов.

„На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС. Прозвуча полузаявка те да управляват след това (след предсрочните парламентарни избори) заедно. Ако те наистина са сближили позиции и биха могли да управляват след два месеца, защо не го направят сега“.

Първанов прогнозира, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завързване. Той е категоричен, че президентска република не може да се получи, защото във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция. Полу-президентска република също няма да е работеща, прогнозира президентът и добави, че подобни заявки целят само ловене на избиратели. 

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата е неизбежен и задължителен процес, а форматиране на левицата е стремеж да се покаже на левия избирател, че има избор.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.