Новини от ПП АБВ

Кандидат-депутатът от „ЛЕВИЦАТА!“ Севда Димитрова със силно послание от Топчийско (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 02/06/2024

„В „ЛЕВИЦАТА!“ сме заложили на по-различна кампания. Срещаме се с хората, защото смятаме, че е дошло време политиката да се прави пред очите на българските граждани“, каза Севда Димитрова

Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя

Кандидат-депутатът от „Левицата“ Севда Димитрова посети днес партизанския мемориал в Топчийско, за да се почете паметта на 22-ата партизани и ятаци, убити без съд и присъда преди 80 години на поляната край руенското село.

Бургазлийката, която изгради кариера в София и дълги години работеше във вестник „Дума“, заема второ място в листата на лявото обединение.

„В „Левицата“ сме заложили на по-различна кампания. Срещаме се с хората, защото смятаме, че е дошло време политиката да се прави пред очите на българските граждани. Много често казвам, че още по-важно е след изборите да се видим отново, за да си кажем какво сме направили и какво не сме успели. В България ситуацията е такава, че вече не е въпрос на политическия елит да осигурява бъдещето на страната ни, а е ние-гражданите трябва да си върнем живота в ръцете си и да се погрижим за съдбата на страната ни“, каза Севда Димитрова пред Флагман.бг.

„Днес сме в Топчийско, за да склоним глава пред тези хора, които са жертвали най-скъпото си – бъдещето си, за да се борят против фашизма и да обезглавят фашистката чума, както тогава се е казвало, а сега го забравяме. Не бива да забравяме всичко, което тогава се е случило. Тук сме хора от различни политически формации и осъзнаваме, че когато става въпрос за мира, за човешкото достойнство и добруването всякакви дребни политически страсти изглеждат нелепо. Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента“, допълни кандидат-депутатът.

Севда Димитрова се надява „Левицата“ да прескочи 4-процентовата бариера и вярва, че ще се създаде силен ляв блок в следващото Народно събрание. Последната социология от днес дава сериозни шансове на обединението да стане част от 50-ото Народно събрание.

Нейните лични цели в следващото НС ще са – спиране на войната и опазване на мира, намаляване на неравенството, повече средства за образование и култура, вместо за оръжия, възраждане на селското стопанство и борбата с корупцията.

Вижте още във видеото:

В Топчийско тя бе придружавана и от Мехмед Мехмед, кандидат за депутат от „ЛЕВИЦАТА!“, представител на община Руен. Той също има конкретни цели, свързани с инфраструктурата и здравеопазването, вижте повече във видеото:

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.