Новини от ПП АБВ

Кандидатите на „Български възход“ в Плевен се срещнаха с местната общественост

от в ПП АБВ Новини 17/09/2022

Пред жителите на Плевен председателят на ПП „Български възход“ Стефан Янев подчерта важността на силните държави в рамките на ЕС, приемствеността между поколенията и запазването на традициите и ценностите. Днес Европа е загубила лидерската си позиция, коментира Янев и добави, че тенденцията на липса на лидери се наблюдава и в България.

„Политическият опонент на ПП „Български възход“ е глобалният либерализъм. Това са начините за изсмукване на националните ресурси, националните богатства. Отслабване на националните държави, с инструменти наречени данъчен рай. Ще работим тази тенденция да не продължава. Националните богатства  трябва да остават тук. Искаме България да е силен член на ЕС, а защо не и лидер в рамките на Съюза“.

В срещата участваха и представители на ръководството и актива на АБВ в Плевен, където бяха поставени въпроси за развитието на стратегически сектори в страната. Председателят на АБВ Румен Петков изтъкна три основни аргумента да бъде подкрепен ген. Стефан Янев и кандидатурата на ПП „Български възход“.

„Ген. Янев показа, че властта за него не е самоцел – показа, че има принципи и национална отговорност, които няма да пристъпи заради самоцелно участие във властта. Показа чувство за принадлежност към род и Родина – в наши дни сред претендентите за власт това качество блести с отсъствието си. Видяхме, че това е министър-председателят, за който властта не беше инструмент за публични демонстрации. Присъствието му в медиите беше изключително балансирано и толкова, колкото го задължават функциите му на премиер – да отправи ясни, конкретни послания и да даде ясното виждане на институцията и по вътрешни, и по международни въпроси. Той е човекът, който показа, че може да преодолее отровената атмосфера и може да води диалог в името на страната, той е човек, който показа възможност да говори зад граница с всички, когато националният интерес го изисква“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.