Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ няма да подкрепи избор на председател и сделка в СОС, за сметка на премахването на Паметника на Съветската армия

от в ПП АБВ Новини 14/11/2023

„ЛЕВИЦАТА!“ няма да подкрепи избор на председател и сделка между представените в СОС партии, за сметка на премахването на Паметника на Съветската армия, заяви пред медиите Валери Жаблянов, председателстващ коалицията. Той подчерта, че запазването на историческите знаци и места изобщо на територията на България е крайъгълно разбиране за запазването на историческата ни памет. Такава ще е и позицията на Войслав Тодоров, като представител на „ЛЕВИЦАТА!“ в столичния местен парламент – против всички такива предложения, които съдържат избор на председател на СОС, за сметка на разрушаването на исторически символи на София.

Войслав Тодоров изрази увереност, че тази ще е позицията на групата общински съветници от БСП. Самият той ще предложи позицията против разрушаване на мемориали в София да бъде обща.

„Ние няма как да си затваряме очите и да казваме, че ще работим за благото на София, докато се води война с нейната история. Така че от тази гледна точка ние няма да позволим никой кандидат, който не е заел ясна позиция срещу премахването на Паметника на Съветската армия“.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.