Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Търговище

от в ПП АБВ Новини 10/03/2023

„ЛЕВИЦАТА!“ представи *листата си за предсрочните парламентарни избори в Търговище, водена от земеделския производител Венцислав Илиев, единственият местен водач в областта. Листата на „ЛЕВИЦАТА!“ там също е съставена само от хора от региона, доказани специалисти в своята област.

Венцислав Илиев изтъкна важността на последователна държавна политика селскостопанския сектор.

Аз съм свързан със земята и днес питам – къде е животновъдството, къде е земеделието? Защитаването на нечии външни интереси не е защита на нашите националните интереси. В платформата на „ЛЕВИЦАТА!“ залягат редица мерки в посока на земеделието, за реализирането на които ще работим. Това, например, е създаване на Държавен гаранционен фонд, подкрепа на българските производители, уеднаквяване на субсидиите за подкрепа на българските с тези на европейските производители и съхраняване на традиционните български сортове и продукти“.

Илиев подчерта, че районът на Търговище е с потенциал в областта на селското стопанство. Необходимо е да развием обаче най-добрите традиции в родното земеделие, полезните и успешни практики, за да може работата на земеделските производители да се превърне в доходоносен бизнес. Ролята на държавата е да създаде правила и да гарантира предвидимост за инвеститорите – с реформи в съдебната система, с пренастройване на образователната система, според нуждите на страната, каза още Венцислав Илиев.

Председателят на АБВ Румен Петков изрази гордост от факта, че „ЛЕВИЦАТА!“ издига най-силната листа в 28 МИР Търговище.

Когато гражданите на Търговище подкрепят листата на „ЛЕВИЦАТА!“, те гласуват за единствения местен водач на листа. Венцислав Илиев е човек с доказани качества, общински съветник, с много сериозен бизнес, дава хляб на немалко хора. Той е известен с почтеността и коректността си. Така гражданите на Търговище, с подкрепата за „ЛЕВИЦАТА!“, гласуват за гарантирания интерес и перспектива пред търговищкия регион“.

Петков отново постави акцент върху един от фундаменталните приоритети на „ЛЕВИЦАТА!“ – мир сега и веднага и намиране на решение, което гарантира сигурността и спокойствието на всички. „Основният ни опонент е коалицията на войната, която прерасна в „коалиция на събаряне на паметници““, посочи Румен Петков.

Представителите на „ЛЕВИЦАТА!“ дариха на Регионалната библиотека “Петър Стъпов” Търговище книги, както и традиционния календар „Българско възраждане“, който АБВ издава от пет години.

 

*Листа „ЛЕВИЦАТА!“ 28 МИР Търговище

1.Венцислав Илиев – земеделски производител

2.Жельо Папазов – икономист

3.Илиян Илиев – треньор по футбол

4.Дамян Иванов – машинен инженер

5.Андрей Георгиев – ветеринарен лекар

6.Светлозар Златев – финансов мениджър

7.Венцислав Иванов – компютърен инженер

8.Ивайло Първанов – агроном

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.