Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ се противопоставя срещу посегателствата върху българската история. Няма да позволим Паметника на Съветската армия да бъде пипнат

от в ПП АБВ Новини 09/03/2023

С протест пред Столична община „ЛЕВИЦАТА!“ се противопостави остро срещу посегателствата върху българската история и поривите на СОС за премахване на Паметника на Съветската армия от сегашното му местоположение.

Валери Жаблянов: Намеренията за преместване на Паметника на Съветската армия е предизборно мероприятие на Общинския съвет на София, което цели да укрепи пропадащия авторитет на досегашните парламентарни партии с битка срещу паметта и историята на България. Паметникът на Съветската армия е част от паметта и историята на София и на България. войната с паметниците не носи на никого политически успех. „ЛЕВИЦАТА!“ остро се противопоставя срещу опитите за поругаване на историческата памет!

Мая Манолова: Няма да позволим Паметника на Съветската армия да бъде пипнат. Опасно е когато политиците вместо да гледат напред пътя, гледат в огледалото за обратно виждане и се опитват да трупат дивиденти от изопачаването на българската история. „ЛЕВИЦАТА!“ се противопоставя срещу опитите да бъде демонтиран Паметника на Съветската армия, срещу опитите да се води война с паметниците н българската история. Надяваме се, че областният управител ще прояви разум и почтеност, каквито липсват при общинските съветници на ГЕРБ и Демократична България. гаврата с историята е опасна, това чертае нови разделителни линии.

Петър Първанов: Опитите да променим историята не водят към нищо добро. Историята е такава, каквато е. А паметниците пазят именно паметта за нея – за нас, за нашите деца. Народ без минало, няма бъдеще.

Д-р Цветеслава Гълъбова: Паметникът означава памет. Ако искаме следващите поколения да нямат памет и да бъдат дървета без корен, да съборим всички паметници и да започнем от нула. Подобни събития винаги се случват при високо социално напрежение и цели да отнеме вниманието на гражданите от съществените проблеми. Този похват винаги се използва предизборно.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.