Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА“ в Перник: Дойде време да покажем, че сме достойни наследници и да защитим нашето от чуждопоклонници

от в ПП АБВ Новини 04/10/2023

Коалиция “ЛЕВИЦАТА!“ откри днес предизборната си кампания. Гост на откриването бе председателят на ПП АБВ и коалиционен партньор – Румен Петков.

Водачът на листата за общински съветници в Перник- Петър Първанов заяви, че са избрали крепостта „Кракра“ за откриване на предизборната кампания на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, за да напомнят на кандидатите за местното управление, че нашите предци са правили всичко в името на българите, в името на своите земляци. Защитавали са общите  цели и са отстоявали националните интереси. „Днес сме свидетели на точно обратното“, заяви Петър Първанов и добави: „ Ние продаваме държавата. Разбиваме всичко, което има в нея. Примери колкото щете-земеделие, енергетика, всички отрасли са стигнали до дъното. Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ ще бъде последния бастион и ще покаже,  че институциите са важни и те трябва да работят. В Перник сме потърпевши. ЦИК заличи четири кметства без логично обяснение, при положение, че има две решения на Общинския съвет, решение на ВАС тези 4  кметства да продължат да съществуват. Никой, обаче не се замисля как ще се обслужват административно 50-те хиляди перничани, които живеят в тях. Това е една малка част от проблемите в държавата“, каза още Първанов.

Дойде време да покажем, че сме достойни наследници и да мислим за общото, да защитим нашето от чуждопоклонници. Предстоят избори. Избори за местни органи на самоуправление. За тези, които са най-близко до нас и са онези, които трябва да решават ежедневните ни проблеми. Затова водачът на листата за общински съветници призова гласоподавателите внимателно да направят своя избор на 29-ти октомври и да дадат своя вот за хората, които познават законите, хората, които милеят за това община Перник да стане наистина най-добрата за живеене.

„Този потенциал, който е нужен на перничани и областта е тук,  категоричен бе в изказването си  Румен Петков- един от водещите лидери на коалицията. Не гласуването обслужва сглобката, обслужва мършолявината в политиката. Фактът, че ЦИК си позволява да посегне върху правото да избират собствен кмет 4 квартала в Перник, е посегателство не просто върху местната администрация. Това е посегателство върху правото на избор и с гласа за „ЛЕВИЦАТА“ всеки жител на Перник и областта гласува за бъдещето си. Трябва да спрем, обаче да гласуваме за хора, които нямат представа откъде идват и на къде отиват. Аз се гордея с нашата листа, с  водача Петър Първанов, с кандидатите за кметове на Радомир, Ковачевци, Църква и всички останали, защото те са „ЗА“ Перник, „ЗА“ нашето бъдеще и тук , където е величавата крепост на Кракра трябва да знаем как да защитаваме интересите в нашата страна и в нашата Европа“, допълни още Румен Петков.

На откриването на предизборната кампания на коалиция “ЛЕВИЦАТА!“ присъстваха кандидатите за кметове на общините Радомир-Силвия Иванова, Ковачевци-Ина Тодорова, кандидати за общински съветници от листата в Перник. Всички те бяха категорични, че коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ ще води позитивна кампания.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.