Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен ще подкрепи кандидатурата на Георг Спартански на балотажа

от в ПП АБВ Новини 03/11/2023

а втория тур на местните избори „ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Георг Спартански, с убеждението, че той е добрият избор, съобщи пред медиите в града лидерът на АБВ и член на Коалиционния съвет на формацията Румен Петков. Той призова гражданите и тази неделя да отидат и да гласуват, тъй като това е единственият инструмент срещу контролирания вот. С апел към МВР Петков подчерта необходимостта от съблюдаване на честността на гласуването и недопускане на нарушения. Като пример той даде фрапиращите събития в добре познатото село Буковлък, където полицаите останаха напълно безучастни.

По повод на изявлението на вътрешния министър след първия тур на местните избори – че всички формации са купували гласове, Румен Петков подчерта, че това твърдение не може да бъде отнесено към „ЛЕВИЦАТА!“ и настоя Калин Стоянов незабавно да бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия, където да представи информацията, с която разполага.

В Плевен „ЛЕВИЦАТА!“ получи близо 7,5% доверие, така ще има трима представители в местния парламент. В Гулянци формацията има вече избран кмет на първи тур – Лъчезар Яков, в Пордим кандидатът, подкрепен от „ЛЕВИЦАТА!“, също получи доверие още на първи тур. В общините Искър и Левски кандидатите, подкрепени от „ЛЕВИЦАТА!“, ще се борят за гласовете на съгражданите си тази неделя. Такова е положението и в село Търнене, където кандидатът на „ЛЕВИЦАТА!“ Мария Иванова се явява на балотаж.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.