Новини от ПП АБВ

Листата на ЛЕВИЦАТА! във Велико Търново получи подкрепата от лидера на АБВ Румен Петков

от в ПП АБВ Новини 18/10/2023

Във Велико Търново кандидатите на ЛЕВИЦАТА! за местния парламент излязоха със 120 конкретни предложения за развитието на общината. Развитите политики са в няколко основни направления, посочи пред медиите водачът на листата на коалицията Красимир Радов.

Конкретните разписани политики са насочени към подобряване на инфраструктурата, зелен градски транспорт, единен билет за всички музейни обекти. Имаме идея също за тестови дигитален клас, в който цялата учебна информация да е на таблет и това да замени тежките ученически раници“. Програмата предвижда още намаляване на данък сгради за енергийно ефективни жилища, оползотворяване на дъждовната вода и др. Цялата програма е достъпна на страницата на ЛЕВИЦАТА!, като за улеснение на гражданите може да бъде открита и чрез QR код, който е на всички предизборни материали на коалицията.

ЛЕВИЦАТА! във Велико Търново не издигна свой кандидат за кмет, но разписаната управленска програма е предоставена на всички кандидати за градоначалници, за да се запознаят с тяхната подробно с нея. Така подкрепата на ЛЕВИЦАТА! получава този кандидат с ангажимент към нейното изпълнение. „Ако съответният кандидат поеме ангажимент и гаранции за изпълнението на нашите предложения, ние ще го подкрепим, без значение от политическата му принадлежност“, посочи Радов и добави, че към момента единствено с Даниел Панов и неговия екип са осъществявани работни срещи с готовност за обсъждане на формираните политики.

Листата на ЛЕВИЦАТА! в старопрестолния град получи подкрепата от лидера на АБВ Румен Петков. Пред медиите той коментира серията от рискове за националната сигурност, пред които е изправена страната ни, в това число – и енергийна сигурност и практическото участие на страната ни в редица регионални военни конфликти, благодарение на безотговорността на държавното ни управление. Петков отново изтъкна позицията на ЛЕВИЦАТА! – че България трябва да бъде инициатор за посредничество при провеждане на мирни преговори на страните участници във военни действия, но не да става съучастник в подклаждането на въоръжени конфликти. Правителството е автор на поредица решения, които са в разрез с националния интерес на България, посочи Румен Петков. Той добави, че подклаждането на военни конфликти от страна на Съединените щати е в резултат на чисто финансови интереси и подбуди.

Днес ЛЕВИЦАТА! във Велико Търново направи дарения на градската библиотека, както и на читалища в населени места.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.