Новини от ПП АБВ

На среща с проф. Костадин Ангелов „ЛЕВИЦАТА!“ изрази тревогите си по текстовете на проекта на Световно пандемично споразумение

от в ПП АБВ Новини 18/03/2024

Представители на „ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с председателя на комисията по здравеопазване към Народното събрание проф. Костадин Ангелов, пред когото изложиха смущаващи обстоятелства относно предстоящото подписване на Световно пандемично споразумение. Сред тревожните елементи на документа е фактът, че на практика той лишава обвързаните с него държави от здравен суверенитет. Според текстовете, такова споразумение със СЗО отнема властта от регионалните здравни системи на държавите и я предават в една централизирана структура, в която ще участват както представители на някои държави, но и големи фармацевтични и биотехнологични компании и НПО организации. Проф. Ангелов каза, че споделя част от представените опасения по обвързването с подобен документ и пое ангажимент за извънредно свикване на комисията по здравеопазване, на която проектът за пандемично споразумение да бъде обсъден.

В срещата участваха председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ Костадин Паскалев, лидерът на АБВ Румен Петков и доц. Георги Кючуков, член на ИБ на АБВ.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.