Новини от ПП АБВ

Националният съвет на ПП АБВ проведе заседание

от в ПП АБВ Новини 28/12/2022

Националният съвет на ПП АБВ проведе заседание с три основни акцента – състоянието на българската енергетика, състоянието на международните отношения и перспективата пред левицата.

Съставът на НС на партията изрази загриженост за състоянието на енергетиката, като беше отбелязан фактът, че „Булгаргаз“ е в състояние на фалит и че се извършва грубо посегателство върху ядрената ни енергетика. Председателят на АБВ Румен Петков отбеляза бездействието на последните правителства по повод изграждането на нови ядрени мощности. Същевременно в Турция изграждането на нови ядрени мощности върви с пълна сила, Румънското правителство одобри инвестиционна програма за изграждане на два нови реактора. На този фон единствените, които съсипваме енергетиката, сме ние в България.

В рамките на форума отново бе поставен акцент върху позицията на ПП АБВ от началото на конфликта Русия-Украйна през февруари – незабавно прекратяване на военните действия и започване на преговори за мир, без предварителни условия. Колкото до идеята на президента Зеленски – тя има единствено пропаганден характер и цели да направи невъзможен преговорния процес.

Националният съвет на ПП АБВ постигна съгласие по безалтернативността на консолидацията на лявото политическо пространство, тъй като силната левица гарантира силно, стабилно и балансирано държавно управление.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.