Новини от ПП АБВ

Народният представител на АБВ Владимир Маринов гласува против решението за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна

от в ПП АБВ Новини 04/05/2022

Народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов гласува против парламентарното решение за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна. Той обясни, че позицията на АБВ е последователна от първия ден и тя гласи, че единственият път за решаване на конфликта в Украйна е пътят на дипломацията, а не военният. Маринов подчерта, че в нито един от трите проекта, предложени за решение днес, не фигурира понятието „дипломация“.

„Така и не ми стана ясно какво, всъщност, искаме да предоставим на Украйна, каква е неговата стойност, откъде ще дойдат парите и кой ще ги плати, защото такива пари в държавния бюджет няма. Иначе в бюджета трябва да бъдат направени промени и те трябва да станат за сметка на някакви други разходи“.

Маринов коментира днешните събития в Народното събрание като демонстрация на лоялност към западните си партньори сервилно поведение към изискванията, които днес дойдоха от Украйна и пълна липса на защита на българския национален интерес.

„Видяхме доста сериозно мнозинство в парламента, което гласува това решение. За съжаление, част от това мнозинство беше и ПГ „БСП за България““, каза в заключение Владимир Маринов.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.