Новини от ПП АБВ

Общинските съветници на „ЛЕВИЦАТА!“ в Стара Загора ще настояват за формиране на временна комисия по енергийния преход

от в ПП АБВ Новини 13/11/2023

Общинските съветници на „ЛЕВИЦАТА!“ в Стара Загора ще настояват за формиране на временна комисия по енергийния преход – институционален акт в защита на жизнено важни за региона структури и отрасъл, съобщи пред медиите Наско Митев, един от тримата представители на формация в новия Общински съвет. Той подчерта, че енергетиката и комплексът „Марица-изток“ остават приоритет и кауза на коалицията в Стара Загора и на представляващите я общински съветници. Сигурността на България минава през сигурността за българската енергетика, посочи той. Формиране на временна комисия по енергийния преход „ЛЕВИЦАТА!“ ще предложи и в Раднево и Гълъбово.

Румен Петков, председател на АБВ, отбеляза добрия общ резултат, който „ЛЕВИЦАТА!“ отбеляза на местния вот в цялата страна – двоен ръст на гласовете, сравнено с парламентарните избори през пролетта на тази година. Той подчерта, че подобна възходяща тенденция е освен радостна за коалицията, но и задължаваща, тъй като „ЛЕВИЦАТА!“ получава доверието, търсено от българското общество.

В коментара си Румен Петков посочи, че изборите бяха провалени от правителството и изрази недоумение от факта, че отговорност за това от кабинета не се търси. Той добави, че изминалите избори са пример и за екзит пола, като инструмент за груба обществена манипулация в деня на вота и изрази съмнение, че това е било в резултат на политическа поръчка към агенциите в паралелното преброяване. Бруталните тенденциозни нарушения на изборния процес и липсата на последствия за нарушителите доведоха до исторически ниската избирателна активност.

В Област Стара Загора „ЛЕВИЦАТА!“ е представена с четирима новоизбрани кметове на населено място, трима представители в Общинския съвет в Стара Загора и трима в Общинския съвет в Гълъбово, петима подкрепени в Общинския съвет на Николаево, подкрепени кметове в Николаево, Раднево, Гълъбово и Опан.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.