Новини от ПП АБВ

Позиция на ЛЕВИЦАТА! за опитите за въздействие върху изборния процес

от в ПП АБВ Новини 27/10/2023

Непосредствено преди изборния ден, българското общество става свидетел на груби опити за незаконно въздействие върху изборния процес. Огласеният доклад на ДАНС, чрез ръководството на Народното събрание, дава достатъчно основание да бъдат разследвани действията на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, както и да се поиска оставката на министъра на електронното управление.

Станалите известни факти дават повод за повсеместно оспорване на изборни резултати и искане за тяхното касиране. Ние от ЛЕВИЦАТА! изразяваме съмнението на огромната част от гражданите в честността на машинния вот.

Настояваме да се изясни под какъв натиск и за какво е бил подложен министърът на електронното управление от политически лица, които той назова поименно на заседание на председателския съвет на Народното събрание.

Подчертаваме, че отговорността за организация на изборите се носи от правителството на господин Денков и излъчилите го партии.

Очакваме решение на ЦИК, което да възстанови, поне частично, доверието на българските граждани в изборния процес.

Цялото ни безпокойство за манипулацията на изборния процес, чрез огромен брой невалидни бюлетини остава. ЦИК и МВР са длъжни да покажат на обществото, че са способни да преодолеят тези съмнения.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.