Новини от ПП АБВ

Позиция на ПП АБВ: Ръководството на „Булгартрансгаз“ не само провали всеки значим проект за газопреносна мрежа, но е разходвало милиони евро европейски и държавни средства в нарушение на законите

от в ПП АБВ Новини 30/06/2021

По време на кампания почти всеки се упражнява свободно на тема енергетика. Сектор природен газ е на път да бъде заличен заради некадърност и задкулисие. Имаме всички основания да мислим, че благодарение на политически чадър, ръководството на държавната „Булгартрансгаз“ не само провали всеки значим проект за газопреносна мрежа, но на всичкото отгоре е разходвало милиони евро европейски и държавни средства в нарушение на законите.

Протестите пред КЕВР могат да бъдат обяснени с два мотива. Първо: от КЕВР рушвети не раздават. Второ: протестите, които се правят пред КЕВР сега, целят да заглушат извършването на мащабни проверки, които са продиктувани от мое писмо, с което се изисква информация за състоянието и кредитирането на Булгартрансгаз. Ние няма да оставим нещата така.

Апелираме институциите да си свършат работата, да извършат нужните проверки и да огласят фактите.

Настояваме да бъде потърсена персонална отговорност от нарушителите.

Българското общество трябва да знае какви безчинства са се вършили и да се замисли на кого поверява управлението на държавата.

Ако не бъде отстранено това политически конструирано ръководство на Булгартрансгаз, министърът на енергетиката трябва да обясни кой от властимащите днес го пази. Той лично или някой му нарежда.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.