Новини от ПП АБВ

ПП АБВ учреди организациите си в Смолян и Неделино

от в ПП АБВ Новини 14/04/2021

ПП АБВ учреди организациите си в Смолян и Неделино на събрания днес. За областен председател активът на партията избра инж. Росен Багрянов, структурата в Неделино е оглавена от Бисер Каменски. Официален гост на срещите в двата града бяха председателят на партията Румен Петков, както и лидерът на АБВ-Пловдив Георги Илчев. Срещите в региона са част от подготовката на партията за следващите извънредни парламентарни избори.

В анализа си на динамичната политическа реалност Петков уличи Бойко Борисов в цинична лъжа с отказа му да бъде народен представител. Той го уличи и в страх от освиркване и от търсене на отговорност за прословутото шкафче, заради отказа му да заеме отново премиерското място.

Петков изрази увереност, че предсрочен парламентарен вот ще има и добави, че не разбира енергията на „Изправи се. Мутри вън“ и Да, България за сформиране на каквото и да е правителство. Той каза също, че е смаян от решението първото заседание на новото Народно събрание да се проведе в старата сграда, където на този етап вече липсват необходимите условия.

„При положение, че сме инвестирали 50 милиона народни пари в изграждането на модерна заседателна зала в бившия Партиен дом, това решение е крайно неуместно“.

Петков определи като неуместни и аргументите че новият парламент се помещава в сграда, която в миналото е била Партиен дом.

„Да пратим Партийния дом при мавзолея? В този ред на мисли, няма как да не сме благодарни на Георги Димитров, Вълко Червенков и Васил Коларов, че не им мина през акъла да взривят царския дворец, за да можем да имаме сега една модерна, прекрасна галерия… Или пък двореца във Врана… Такъв тип решения издават по-скоро политическа немощ и е жалко, че групи в новото Народно събрание се ангажират с такива неща“.

Румен Петков и Георги Илчев, заедно с местната структура на АБВ, се поклониха в Неделино на паметника на големия български музиковед и фолклорист академик Николай Кауфман, открил и популяризирал у нас и по света неподражаемия неделински двуглас.