Новини от ПП АБВ

Пред кандидати на „ЛЕВИЦАТА!“ във Варна земеделски производители алармираха за съсипвани от ВЕИ-та обработваеми земи

от в ПП АБВ Новини 11/03/2023

Земеделски производители от общините Вълчи дол и Ветрино алармираха за тенденциозно съсипвани обработваеми земи, заради разполагането на ветрогенератори на огромни терени от тях. На среща с кандидатите за народни представители на „ЛЕВИЦАТА!“ от Варненско земеделците изразиха недоумение от поетите от местната власт ангажименти към ВЕИ-тата и обясниха, че всеки ветрогенератор се извисява върху бетонен стълб, разположен върху 3 декара ниви.

Иван Великов, кандидат на „ЛЕВИЦАТА!“ в Трети избирателен район-Варненски, подчерта необходимостта от законодателство, което да защити земеделците и да опази плодородните терени от 1 до 7 категория. Той е категоричен, че за целта е необходима активност и от страна на държавните органи, и от местните власти.

Възстановяването на българското земеделие е осъзната необходимост, посочи председателят на АБВ Румен Петков. Първият погром върху сектора беше нанесен с ликвидационните съвети през  управлението на бащите на демократична България.

Пред земеделците Януарий Вичев, втори във варненската листа на „ЛЕВИЦАТА!“, подчерта, че за развиването на каквито и да са политики, преди всичко е необходима силна държава, чието общество да се противопостави и на въвличането на България във война. Той посочи, че действията за въвличане на страната ни във въоръжен конфликт се правят бавно, но последователно от страна на коалицията на войната и припомни, че БСП беше част от коалицията на войната.

Румен Петков заяви категоричната си подкрепа за кандидатите на „ЛЕВИЦАТА!“ за народни представители във Варненския избирателен район – хора, доказани в своята професионална област.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.