Новини от ПП АБВ

Президентът Георги Първанов и Симеон Сакскобургготски бяха отличени с почетния знак на Държавата Палестина по случай Международния ден за солидарност с палестинския народ

от в ПП АБВ Новини 10/12/2022

Президентът Георги Първанов и Симеон Сакскобургготски бяха отличени с почетния знак на Държавата Палестина на тържественo честване по случай Международния ден за солидарност с палестинския народ. Събитието, което се проведе в кино „Люмер“, е организирано съвместно от палестинското посолство у нас, Министерството на външните работи и Организацията на Обединените нации, под домакинството на Адхам Зейналдин – извънреден и пълномощен посланик на Палестина у нас. Отличие получи и председателят на АБВ Румен Петков в израз на благодарност за неговия принос в отношенията между двете страни.

Специална благодарност  за развитието на отношенията между България и Палестина към президента Първанов изрази министърът на социалното развитие на Палестина Ахмед Маждаляни. Георги Първанов отбеляза необходимостта от солидарни с палестинския народ всеки ден, а не само на 29 ноември.

 

ПП АБВ беше единствената политическа сила поканена на събитието. Тя беше представена от лидера на АБВ-София Христо Колев и Анастас Терзобалиев-експерт по въпросите на Близкия изток към ПП АБВ.

На събитието присъстваха много посланици и представители на Арабската общност.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.