Новини от ПП АБВ

Румен Петков: АБВ и „Български възход“ отстояват общностният интерес 

от в ПП АБВ Новини 05/09/2022

България отсъства от дневния ред на ЕС

Въпросът с консерватизма е стратегическа възможност и ако съумеем да го направим част от мисленето, ежедневието и част от семейната ценност, ще бъде голям успех за коалицията ни. Трябва да кажем ясно, че изборът не е между тези и онези, а ние сме в състояние да покажем общностния интерес. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков на съвместна пресконференция с ПП „Български възход“ на Стефан Янев в Пловдив. Припомняме, че преди началото на предизборната кампания АБВ обяви подкрепата си за партията на бившия служебен премиер и военен министър на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

Въпросът за консерватизма е стратегически за бъдещето на България и Европа, защото през последните години допуснахме да бъдат похабени понятия като патриотизъм и национална принадлежност. България отсъства от дневния ред на ЕС със свой каузи, посочи Петков.

Няма случай, по думите му, от 2010 г. насам, парламентът да е приемал позиция, която да бъде възложена за отстояване на президента и премиера. Ние сме загубили възможността да пазим себе си, загубили сме възможността да заявяваме нашето място и позиция, изтъкна Румен Петков.

Според Румен Петков въпросът за консерватизма трябва да бъде превърнат в национален дебат.

„За Хелзинки ни трябваха 30 години – от 1945 до 1975. През 1975 се радвахме на всичко това в продължение на 15 години, а след това над 20 нови държави се създадоха без ясни правила, единни стандарти и отношения“, изтъкна Румен Петков.

Губим образа си на държавата майка и държавата, която е дала много на православието, а ставаме част от регион на Балканите, който е готов от нищото да измисли напрежение и конфликт, добави още Петков.

От своя страна лидерът на „Български възход“ Стефан Янев заяви, че в момента светът е изправен пред избор.

„Ние не искаме безплатен обяд, а да работим прозрачно във всички сфери на обществено-политическия живот“, подчерта Стефан Янев.

В събитието участваха още Владимир Маринов, кандидат за народен представител в листата на ПП „Български възход“ в Хасково, Петър Първанов – водач на листата на партията в Перник, организационният секретар на АБВ Руслан Костадинов, Румен Йончев, председател на Български земеделски съюз, както и експерти от Вашингтон, Лондон и Палма де Майорка.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.