Новини от ПП АБВ

Румен Петков: АБВ настоява за спешна среща с БСП за приоритетите в общата работа на формациите в коалиция „БСП за България“

от в ПП АБВ Новини 17/11/2021

ПП АБВ ще се обърне към Корнелия Нинова и ръководството на БСП с настояване за спешна среща между ръководствата на формациите, в която да бъде представено  разбиране за приоритетите в общата работа на формациите в коалиция „БСП за България“, съобщи председателят на АБВ Румен Петков. Оглавяваната от него партия ще предложи и експертно участие в групите, които се формират в рамките на преговорния процес за структуриране на парламентарно мнозинство и бъдещо правителство.

Сред водещите приоритети са съдебната реформа, здравеопазване, образование, култура и историческо наследство, енергийна сигурност, състояние на местните органи на самоуправление и не на последно място – взаимоотношенията на Р България с Р Северна Македония.

Петков определи резултата за левицата от изборите като катастрофален и изрази безпокойство от ниската избирателна активност. Това, обаче се дължи на огромния срив на доверие от странна на избирателите, особено с оглед на безуспешната дейност на предходните два парламентарни състава, коментира той.

„Фактът, че не излязоха да гласуват в голямата си степен българските граждани – плаши. Това задължава особено парламентарно представените политически сили към незабавни усилия за генерална промяна в атмосферата“.

Румен Петков подчерта, че анализ на Изборния кодекс и изборни правила трябва да бъде стартиран незабавно, защото с изборните правила, се правят различни спекулации, които после се плащат от гражданите.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.