Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Цинизъм е да плашиш мизерстващото българско население с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба

от в ПП АБВ Новини 20/10/2021

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като цинизъм да плашиш мизерстващото българско население с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба за неспазване на последната здравна заповед. Пред медиите той отправи въпроси към Стойчо Кацаров и наложените мерки.

„Единият е за задължителната ваксинация на здравните кадри, за да могат да ходят на работа. Това е дълбоко противоконституционно предложение, то показва един нихилизъм към нормативната уредба. Заключителният текст за носене на наказателна отговорност за нарушаване на заповедта. Тук трябва да си много извратен в мисленето си, за да наложиш 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба“.

Петков коментира, че на общия битов фон в целия свят много обществени въпроси са оставени настрани.

„Психическото здраве, не само в България, това е проблем в целия свят. Детското насилие, домашното насилие, насилието въобще и психическата атмосфера. Сякаш изследванията на тази тема спряха. Не се предприемат мерки никъде, за България със сигурност“.

Налице са и двойни стандарти в поредните мерки, посочи председателят на АБВ.

„Тази сутрин Кацаров каза, че където персоналът на кръчмите е ваксиниран, където гостите са със зелени сертификати, няма ограничение във времето, може да си работят едва ли не денонощно. Същевременно в спортните зали не може да влиза публика. Разбирам афинитета на Кацаров към кръчмите, но има и хора, които ходим на спортни мероприятия. Правилата, които се налагат, когато съдържат в основата си двойни стандарти, става дума за управленско безумие. Това е цинично отношение към определени сектори на обществения живот“.

Петков посочи, че продължава да бяга от вниманието ни въпросът, че след като е очевидно, че ваксинираните могат да са преносители – какво постигаме с тези мерки. Според него провалът на ваксинационната кампания има ярки носители.

„Лидери са Костадин Ангелов и Стойчо Кацаров. Тук позиция има Ангел Кунчев. ХОра, които отблъснаха доверието на гражданите са проф. Асен Балтов, физиономистта, начело с бившия премиер Бойко Борисов. Аз лично не съм се ваксинирал, защото се притесних, след като видях, че между двете дози косата на бившия здравен министър Костаднин Ангелов. Най-съществения резултат в работата на двете служебни правителства е рязката промяна в гардеробите на министрите на здравеопазването, енергетиката и образованието“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.