Новини от ПП АБВ

Румен Петков и представители на ръководството на АБВ се срещнаха с главния редактор на най-влиятелната йорданска медия „Ал Достур“

от в ПП АБВ Новини 14/09/2021

Лидерът на АБВ Румен Петков и представители на ръководството на АБВ се срещнаха с главния редактор на най-влиятелната йорданска медия „Ал Достур“ Мустафа Ал Раала. Срещата се проведе в централата на АБВ.

Визитата на главния редактор на вестника Мустафа Ал Раала у нас бе обсъдена през декември 2019 г., когато в Йордания бяха лидерът на АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и арабските страни.
Румен Петков представи присъстващите от българска страна на срещата в лицето на Анастас Терзобалиев, доц. Георги Кючуков – член на ръководството и човек, който отговаря за международните отношения, д-р Пламена Заячка – председател на Младежката организация на АБВ, адвокат Христо Колев – председател на Столичната организация на партията и Руслан Костадинов – завеждащ организационните въпроси на партията.
По време на срещата бяха представени и присъстващите от страна на Йордания и се оказа, че голяма част от тях, са възпитаници на български университети.

Румен Петков приветства гостите и подчерта, че за АБВ приятелството с Йордания и въобще с арабския свят е въпрос на осъзната необходимост. Той обясни, че основният акцент на несъстоялата се визита на крал Абдула II е била динамиката в туризма. „Искрено съжаляваме, че през миналата година се провали посещението на крал Абдула II в България, защото за нас особено в ситуацията, в която се намираме, е много важно да дадем нова енергия на тези взаимоотношения. Аз си спомням посещението на президента Георги Първанов в Йордания, когато имахме възможност за едни много интензивни разговори“, заяви още Румен Петков.
„Тогава съм имал и отговорността и щастието да подпиша Договор за сътрудничество с вътрешното министерство на Кралство Йордания. Това беше един от първите и най-полезни инструменти между ЕС и арабска страна за противопоставянето на прането на пари, наркотрафика и борбата с тероризма. Мисля, че един от най-големите социално-икономически ефекти от нашето посещение тогава беше увеличаване на стокообмена между двете страни и достигането до един много солиден обем“, заяви лидерът на АБВ.

Главният редактор на най-влиятелната йорданска медия „Ал Достур“ Мустафа Ал Раала благодари на Румен Петков за поканата.
„Много се радвам след нашата среща, че продължава нашето сътрудничество. Тази среща е много важна в нашите отношения, защото се срещам с един голям приятел на Йордания“, каза още Ал Раала.
Той благодари за топлото посрещане. „Нашите отношения с България са изключително дълги“, каза още Ал Раала и отбеляза, че Йордания и България имат 10 побратимени градове.

Мустафа Ал Раала обърна внимание, че Румен Петков е един от хората, които тласкат отношенията между двете страни в областта на сигурността.

Той заяви, че визитата е свързана и с дълбоки отношения в областта на масмедиите. „Ние искаме да показваме възможности и отношението ни с България с нашите медии във всички области, специално икономика, туризъм и в науката. Благодаря ви, г-н Петков, за тази хубава програма“, каза още Мустафа Ал Раала. Той изрази надежда йорданци да дойдат да учат в България.
Главният редактор на „Ал Достур“ покани Румен Петков и ръководството на АБВ в Йордания, за да я разгледат.
В края на срещата Румен Петков получи от тях орден по повод 100 години от основаването на Йордания и специално разработена броеница, както и йордански сладки и подарък за своята съпруга. Подобни подаръци получиха и Анастас Терзобалиев и доц. Георги Кючуков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.