Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Катастрофата, която се случи с Афганистан, е убийствена за Европа

от в ПП АБВ Новини 11/09/2021

Катастрофата, която се случи с Афганистан, е убийствена за Европа. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“.

„Оставям настрани, че Афганистан очевидно няма коронавирус, няма проблеми със здравето. Нещата стигнаха до един безпардонно предателски начин.

Той коментира и кадъра с американския военен самолет на летището в Кабул. „Когато се опитваш да изнесеш някъде демокрация или редът такъв, какъвто ти го виждаш – резултатът е този. Какво означава президентът Байдън да каже, че е разочарован от афганистанската армия – че кой я прави тази армия? Не коментирам тези 20 години какви наркотици са произвеждани в Афганистан, накъде са отивали, наркодоларите кой ги е управлявал и как. Казвам, че един път арабската пролет напълни Европа с бежанци. Казвам, че сега това, което се случва в Афганистан, ще ни удари по много тежък начин. Всички, включително нашите държавници се загрижиха за тези афганистанци, които са ни помагали. Искам да знам кой в България ще отговаря да каже: „Това е този Ахмед, който ни е помагал – заповядай“, коментира лидерът на АБВ.

Състрадалческото звучи добре и след пет минути го няма. Като дойдат тук хора с особен произход, особени цели, ще плащаме ние с вас. Когато си докарвахме ковчезите от такива мисии, усещането беше много по-различно. Сега след арабската пролет – имаме тази катастрофа, трябва да си дадем сметка, че с нашите стратегически партньори трябва да говорим много ясно: дотук, повече не“, каза още той.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.