Новини от ПП АБВ

Румен Петков на среща с посланика на Палестина: Избиването на мирни граждани е най-тежкото престъпление

от в ПП АБВ Новини 19/10/2023

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Палестина у нас Н. Пр. Адхам Зайналдин, пред когото заяви, че избиването на мирни граждани е най-тежкото престъпление. На територията на Ивицата Газа в Палестина са убити повече от 3500 мирни граждани, над 1200 от които деца.

Това безчовечие трябва да бъде видяно в цялата му дълбочина. Както и безчовечието, което беше извършено от ХАМАС срещу Израел. Когато вземаме едната страна, ние сме съучастници в избиването. Лесно е да си слуга, трудно е да си човек. Понякога животът е твърде кратък, за да станат всички човеци. Когато повтаряме като папагали, кова, което казват Съединените щати, сметката плащаме ние в Европа. И случаят е точно такъв. Поклон пред жертвите“, написа Румен Петков в съболезнователната книга в посолството.

В разговор с Н. Пр. Адхам Зайналдин Петков коментира, че днес никой не говори за десетките резолюции на ООН, никой не говори за 75-годишния кървав сблъсък – за всички схватката започна в събота.

Продължава никой да не пита за оръжията, с които ХАМАС извършиха бруталната агресия и зверщини срещу Израел. А произходът на оръжията е от Украйна и от Афганистан, т. е., от Съединените щати. И, като не виждаме тези неща, няма да видим и труповете в ковчезите. Да си спомним за една от най-големите фигури на политическото ни съвремие Ясер Арафат. Но да сме със съзнанието, че ние в България живеем в условията на няколко войни – Косово-Сърбия, където повече от две десетилетия ние с мълчанието си вземаме страна, Нагорни Карабах, където замлъкнахме окончателно, Украйна-Русия и тази жалка твар Зеленски, който беше изритан, както заслужава и от Израел, и от Румъния“, каза още Румен Петков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.