Новини от ПП АБВ

Румен Петков: НЕ на подхода и на състава

от в ПП АБВ Новини 13/07/2021

Вчера попитах какво очаква правителството от заложните къщи. Днес питам заложните къщи какво очакват от правителството. Три уточнения:

  • Кандидат-министърът на правосъдието е почетен консул на Барбадос – офшорна зона, в която при едно по-иновативно вглеждане, можем да открием особености. Интересно е какви формални и неформални ангажименти господин Илиев е поел към държавата Барбадос, след като е неин почетен консул. И какви би могъл да поеме към България, след като е поел вече ангажименти към друга държава;
  • Кандидат-министърът на образованието е бил програмен директор в Америка за България на „Добро образование и работни умения“. В години, в които образованието ни се срина, опитахме да извадим Ботев от учебниците и вкарахме Бат Сали в парламента;
  • Кандидат-министърът на енергетиката е директор на една от американските Марици, продаваща ни почти най-скъпия ток в микса. Очевидно е и накъде ще върви ценообразуването и в енергетиката.

Господин Трифонов трябва да преосмисли така предложения състав и подхода. Иначе катастрофата е неизбежна. Не неговата, на България. По-васално правителство не сме имали от ’70-те години на по-миналия век. Но този удар върху демокрацията в България е трудно поносим. Съжалявам.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.