Новини от ПП АБВ

Румен Петков по БНР: Защо САЩ стоварват санкции на Божков, а пропускат рушветчиите

от в ПП АБВ Новини 03/06/2021

„Защо САЩ демонстрират шизофрения, като стоварват санкции на Божков, а пропускат рушветчиите?„. Това заяви пред БНР Румен Петков, лидер на АБВ и бивш министър на вътрешните работи, в коментар на наложените от САЩ санкции на  Васил Божков, представен като „известен български бизнесмен и олигарх“, Делян Пеевски – „бивш депутат“, и Илко Желязков, бивш заместник-ръководител на Държавната агенция за технически операции. Той припомни, че Васил Божков направи самопризнания на кого какви рушвети е давал, „като изведе в челни позиции бившите премиер Бойко Борисов и финансов министър Владислав Горанов“.

По думите на Петков „шкафчето на Борисов, в което имаше милиони евра и кюлчета злато“ би трябвало да е достатъчно доказателство пред институциите в САЩ:

„Нека да ни обяснят защо се пропускат тези, които са взели рушветите. Дали пък не са си купили политическо спокойствие от САЩ, като изсипаха 3 млрд. долара за едни самолети?“.

Румен Петков не открива умисъл в това точно сега да излезе изявлението на Министерството на финансите на САЩ. Според него не бива „да седим на кълката, че те имат неоспорими доказателства за това, без да ни ги предоставят“.

Картината е грозна и родна“, каза Петков в коментар на напрежението между прокуратурата и МВР.

Интервюто на Даниела Големинова с Румен Петков в предаването „12+3“ можете да чуете ТУК

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.