Новини от ПП АБВ

Румен Петков по идеята за ток от Украйна в NOVA NEWS: Не може да внасяме по-евтин ток от нашия

от в ПП АБВ Новини 29/04/2022

„Ще внасяме евтин ток от Украйна, тоест, отказваме се от борсовата търговия, европейските прлавила няма да важат повече за нас. Второ, намерили сме по-евтин ток от „Козлодуй“ – и двете неща са абсурдни. Не бива да се говори с такава лекота, стига се до дискредитация на държавността и институциите. Токът, който се произвежда в АЕЦ „Козлодуй“ е сред най-евтинете в света. Премиерът трябвма да бъде по-внимателен в изказа, защото последствията в общественото съзнание са драматични“, това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Румен Петков, председател на АБВ, за резултата и разговорите на представители на правителството на България в Украйна.

Относно ремонтирането на украински оръжия, Петков изрази съмнения, защото не се знае какви точна са тези оръжия и как ще бъдат доставяни.

Председателят на АБВ бе категоричен, че по никакъв начин не можем да заемем позиция в подкрепа на война, но отбеляза, че всички искат от нас оръжие, а малко се говори за храна, медикаменти и друга помощ.

Румен Петков подчерта, че конфликтът и трагичните събитя са показали човещината у българина.

Във вътрешнополитически план Петков смята, че предсрочните избори са най-лошото решение за България.

„Който бута страната към тях, иска връщането на Бойко Борисов на бял кон“, отбеляза той.

По въпроса за спрените доставки на газ от Русия и действията на правителството Румен Петков изрази мнението, че България е от малкото държави, които не защитават икономическия и социалния си интерес.

Целия разговор гледайте ТУК

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.