Новини от ПП АБВ

Румен Петков поздрави новоизбрания вицепремиер и министър на отбраната на Словакия Роберт Калиняк

от в ПП АБВ Новини 25/11/2023

Председателят на ПП АБВ Румен Петков поздрави новоизбрания вицепремиер и министър на отбраната на Република Словакия Роберт Калиняк. В писмо до него, връчено чрез посланика на Словакия Н. Пр. Васил Гривна, Петков изразява удовлетворение от развитието на взаимоотношенията между нашите две държави и благодарност лично към Калиняк за подкрепата  на Словашката република за оказаната подкрепа за пълноправното членство на България в Европейския съюз.

В поздрава си към Роберт Калиняк Румен Петков подчертава дългогодишното приятелство помежду им и плодотворното сътрудничество през годините. В текста на писмото се казва още:

„..С удоволствие си спомням всички срещи с теб, при които винаги ме е впечатлявала твоята ерудиция, разум и опит. Също така съм горд от връзката ни с град Плевен.

Ще се радвам да работим отново заедно в името на европейски курс, гарантиращ нашите традиции и просперитет, за динамика в отношенията със стратегическите за Европа партньори. За мир и сигурност..“.

В разговор с Н. Пр. Васил Гривна Румен Петков изрази увереност, че динамиката на взаимоотношенията между България и Словакия ще се засилва. Той подчерта и важността на  сътрудничество по отношение на левите политики между АБВ и словашката левица.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.