Новини от ПП АБВ

ПП АБВ счита за задължително формирането на правителство

от в ПП АБВ Новини 24/11/2021

ПП АБВ счита за задължително формирането на правителство. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той подчерта, че това не трябва обаче да става безпринципно и на основата на търгашески аргументи, но на основата на това, което гарантира съвместната работа и това, което гарантира резултати, основани на обществения интерес.

„Гарантиране на социалната справедливост, на базата на възможностите към момента, гарантиране приходите на гражданите, спасяване на бизнеса, гарантиране на енергийната сигурност на държавата и бъдещето на България, гарантиране на силната държава – в социалната сфера, здравеопазване и образование, култура и културно-историческо наследство и икономиката“.

Петков припомни дългогодишната позиция на АБВ за отчетливо участие на държавата в икономиката. Той посочи, че партията със свои представители, чрез КП „БСП за България“, участва в пет работни групи в преговорния процес – Владимир Маринов, народен представител и зам.-председател на АБВ – земеделие, проф. Любомир Халачев – култура и културни политики, ген. Михо Михов – отбрана и сигурност, Антон Коджабашев – спорт, спорни политики, доц. Георги Кючуков – външна политика на България.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.