Новини от ПП АБВ

Румен Петков пред БЪЛГАРИЯ 24: Необходима е преоценка за позицията на Фон дер Лайен като председател на ЕК (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 11/09/2022

Ако България отиде на арбитраж по изпълнението на договора между „Газпром експорт“ и „Булгаргаз“, вероятността да го загубим е много голяма, коментира в ефира на телевизия „България 24“ председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че въпросът за енергийната сигурност е на дневен ред и така ще бъде и в следващите месеци и добави, че АБВ е последователна в настояването си за персонална отговорност на виновниците за икономическата и енергийна криза в които е поставена страната ни.

Петков е категоричен, че е необходима преоценка за позицията на Фон дер Лайен като председател на ЕК. „Цялата политика на Европейската комисия, включително взаимоотношенията с Русия и гарантиране на енергийната сигурност са катастрофални и това трябва да се проумее и от европарламента и да се прецени по-внимателно това ли е председателят на ЕК, който ни е нужен днес“. Председателят на АБВ акцентира и върху гражданските протести в редица европейски държави и факта, че тези събития остават извън дневния ред на медиите и у нас, и в Европа.

Румен Петков информира и за срещата си в Истанбул преди дни със зам.-председателя на партия „Единна Русия“ Андрей Климов и Владимир Плигин, член на ВС на партията, където главна тема бяха бъдещите взаимоотношения с Русия.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.