Новини от ПП АБВ

Румен Петков се срещна с Н. Пр. Виктор Темирбаев, посланик на Р Казахстан у нас

от в ПП АБВ Новини 30/11/2023

Засилване на динамиката във взаимоотношенията между България и Казахстан бе сред основните теми на срещата между председателя на АБВ Румен Петков, и Н. Пр. Виктор Темирбаев, посланик на Р Казахстан у нас, който заяви високите си очаквания в тази посока. Фокус бе поставен върху икономиката, туризма, образованието и здравеопазването и възможностите тези сфери да бъдат предмет на по-интензивни междудържавен обмен.

Румен Петков, като председател и учредител на Дружеството за приятелство с Казахстан, информира Н. Пр. Виктор Темирбаев, за поредицата от действия по инициатива на Дружеството за взаимодействие между двете държави по отношение на икономика, туризъм, култура и спорт. Петков отправи покана към посланика да посети Плевен и изрази убеждение, че отношенията между България и Казахстан в сферата на икономиката минават през взаимодействие в енергийния и транспортния сектори. Референдум за изграждане на нова ядрена централа готви Казахстан в момента, посочи Н. Пр. Виктор Темирбаев.

Румен Петков пожела успех на новия посланик, който в средата на януари следващата година ще се срещне и с членовете на Дружеството за приятелство с Казахстан.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.