Новини от ПП АБВ

Румен Петков в Бургас: Погромът над нефтозавода и родната армия е страшен, но обратим

от в ПП АБВ Новини 27/05/2024

ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от „ЛЕВИЦАТА!“

Водачът на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ във Втори МИР Бургас Румен Петков повдигна важни въпроси относно бъдещето на нефтената рафинерия пред медиите в морския град. Той е категоричен, че ГЕРБ и ПП-ДБ правят всичко възможно, за да съсипят нефтокомбината и да принудят собственика му да го продаде на безценица.

Натискът срещу стратегическия инвеститор ще доведе до значително увеличаване на цената на горивата и нанася огромен удар върху икономиката на Бургаска област, алармира Петков. Той гарантира, че депутатите на „ЛЕВИЦАТА!“ в следващия парламент ще се борят срещу октопода, който се опитва да сложи ръка върху работещи сектори в българската икономика.

В продължение на повече от година се опитваме да подчертаем, че всички действия, в това число и за контрола на българските институции за работата на рафинерията, трябва да бъдат адекватни, законови и да се гарантира нормалността във взаимоотношения, както и прецизността в проверките“, каза Румен Петков и подчерта, че силовото прилагане на мерки изглеждат като опит за завземане на този бизнес или принуждаване на настоящия му собственик да го продаде на безценица.

Държавата съзнателно създава напрежение около най-солидната рафинерия от гледна точка на качество и опазването на околната среда на територията на Европа. Нашите усилия да се гарантира нормалност в работата на рафинерията ще продължат, защото последният удар, който бе нанесен срещу тях, доведе до оскъпяване на транспорта на горивата. Към този етап имам всички основания да смятам, че те поемат този разход за своя сметка, за да задържи цената на горивата към крайния потребител, но не е ясно докога ще могат да продължат“, допълни още Петков.

Според него, ако не се спрат „насилствените интервенции“ срещу „Лукойл Нефтохим Бургас“, ще се стигне до непосилно за крайните потребители поскъпване на дизела и бензина.

Румен Петков повдигна и още един ключов въпрос на пресконференцията си в Бургас – националната сигурност. Той посочи, че последното правителство е вложило 100 млн. лева във военната база в „Кабиле“, където обаче ще се разположи чужда войска. В същото време българската армия е пред катастрофа, подчерта водачът на „ЛЕВИЦАТА!“.

„Ние вече ставаме ненужни – нито на ЕС, нито на НАТО, защото нямаме армия. Заради това никой не се съобразява с нас. Имаме невъоръжени войскови поделения. Авиацията ни е срината – през 1989 година имахме 300 самолета, а днес са 3. Платили сме 3 млрд. за едни самолети, които не знаем кога ще дойдат, нямаме никаква бронетехника“, допълни той.

„ЛЕВИЦАТА!“ провежда активни срещи в бургаския регион. По покана на земеделски производители от Бургас, Румен Петков, заедно със съмишлениците си Антон Коджабашев, адв. Георги Сталев, Мехмед Мехмед днес посетиха популярния пазар за плодове и зеленчуци в град Каблешково. Те се срещнаха с търговци и редовни клиенти и коментираха, че вносът надделява в пъти родното производство, което е по-качествено. „ЛЕВИЦАТА!“ се ангажира, че се въведе равнопоставеност, както и да се дотират български производители.

В листата на политическото обединение присъстват знакови имена като спортната легенда Антон Коджабашев, председателят на ОбС-Карнобат Маргарита Стаматова, адв. Георги Сталев, доц. Камен Димитров Сейменлийски и други.

Листата на „Левицата“ във Втори МИР Бургас:

 1. Румен Йорданов Петков
 2. Севда Георгиева Гайдарова-Димитрова
 3. Маргарита Стаматова Стаматова
 4. Камен Димитров Сейменлийски
 5. Гергана Неделчева Георгиева
 6. Георги Сталев Георгиев
 7. Силвия Александрова Лецковска
 8. Юлияна Недялкова Мръчкова
 9. Ирена Георгиева Михайлова
 10. Николай Тодоров Тодоров
 11. Антон Боянов Коджабашев
 12. Мехмед Мустафа Мехмед
 13. Недка Стоянова Абрашева
 14. Радостина Стайкова Каишева
 15. Биляна Евгениева Байчева
 16. Стоян Костов Стоянов
 17. Деница Добрева Стирянова
 18. Боян Добрев Иванов
 19. Марияна Иванова Димитрова
 20. Ива Динкова Тамахкярова
 21. Гергана Красимирова Кметска
 22. Ваня Георгиева Имперова
 23. Яни Бойчев Бойчев

 

 

 

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.