Новини от ПП АБВ

Румен Петков в Плевен: Опасността „Газпром“ да осъди България за неизползвани по действащия договор за доставка на газ количества е реална

от в ПП АБВ Новини 21/11/2022

България загуби стотици милиони от забавянето с година и половина на газовата връзка „Комотини-Стара Загора“. До ден днешен никой не е поел отговорността за това забавяне и ние, като държава, не сме потърсили неустойката по договор в размер на 90 000 евро на ден. Това коментира пред медиите в Плевен председателят на АБВ Румен Петков и изрази съмнение, че в случая става въпрос за рушвети с големи размери. Подобни събития създават впечатлението, че България не е способна да защити интересите си, при наличен договор с ясни параметри.

Според Петков възможността за договаряне на допълнителни количества азерски газ е преекспонирана, тъй като азерската страна не разполага с подобни количества и пример за това е, че от 15 ноември Азербайджан внася руски газ.

Опасността „Газпром“ да осъди България за неизползвани по действащия договор за доставка на газ количества е реална, каза още Петков и посочи като пример, че това вече се случи с Финландия.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.