Новини от ПП АБВ

Румен Петков в ПОГЛЕД ИНФО: Най-голямото престъпление на Кирил Петков, Асен Василев и компания е, че изпраха Борисов (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 21/07/2022

/ПогледТВ/ „Кирил Петков си е позволил днес да коментира решение на Върховния административен съд, който възстанови дейността по товарене и разтоварване на ГКПП Капитан Андреево. Решението, което не му харесва, било повод за съдебна реформа. Аз ще помоля министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на правосъдието да излязат с коментар на твърдението на премиера Петков. Защото той агресира, притиска и мачка ВАС, нещо, което никой негов предшественик не си е позволявал…“

„…От фирмата „Евролаб“ не ги познавам. Но те ще ни съдят и безумието на Кирил Петков ще го платим всички ние. Един от зам.-министрите на земеделието излезе преди близо година и каза, че са му предложили подкуп от 500 000 лева. Година по-късно нямаме арестуван предлагащия подкуп. Какво значи това? Два са отговорите. Единият, че Бойко Рашков е взел подкупа, за да скрие този, който го е дал, а вторият е, че зам.-министърът лъже. Сигурен съм, че Рашков не е взел рушвета. Значи младежът лъже.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ пред Валентин Кардамски, лидерът на АБВ Румен Петков.

„Най-голямото престъпление на Кирил Петков, Асен Василев и компания е, че изпраха Бойко Борисов. Те го направиха нужен и потребен. Когато човек живее, за да лъже, проблемът е голям. Ако систематизираме изявите му, трябва да кажем, че излиза пред Националното радио и обявява – Спрях 800 кредита по 50 милиона лева от ББР. Не знам дали този човек има представа за какво число става дума. Равнява се на бюджета на България. Изключено е банката да има толкова пари“, категоричен беше лидерът на АБВ. Той припомни и заявките на премиера да строи завод за коли в Ловеч, като не е направена още първа копка, а на мястото има само треволяци.

 

Румен Петков: Готвят ликвидация на НЕК . Милиони българи няма да издържат финансово

/ПогледТВ/ „Управленската програма, утвърдена от Продължаваме промяната, Демократична България и БСП в края на първия им мандат, не смущава със съдържанието си никой. В нея има ангажименти, които са пряко посегателство към утрешния ден на българина. Целта на единия е да ликвидира Националната електрическа компания като обществен доставчик. Това е тежък удар, който няма да може да бъде понесе от българите. НЕК е тази, която прави комбинацията от електричество на АЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ и пр. Следващ ангажимент в управленската програма е да бъде премахнат регулираният енергиен пазар и да минем на свободен. Даваме ли си сметка колко от българите ще могат да понесат тези последствия?“ Това попита в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му, в настоящия момент има над милион и половина българи, които „с мъка разнасят живота си на земята“.

Има ангажимент да бъде извадена от Министерството на земеделието Агенцията по горите с всичките горски предприятия. Иначе казано, в земеделското министерство ще останат министърът, шофьорът и секретарката. БАБХ вече е извадена. Това е институционален удар, който като държава не можем да понесем. Деинституциализира се производствения сектор, като цяло“, добави Петков. По думите му, в момента сме свидетели на серия от програмни безумия, против които АБВ имат сериозни аргументи и БСП, които водят преговорите с останалите потенциални партньори за съставяне на правителство, не са ги чули.

„От днес задължават общински съветници, бизнес и пр. да попълват декларации, че нямат нищо общо с руски компании, че във фирмите не участват руски граждани и капитали. Тези смели стъпки, които някой от някъде ни диктува, докъде ще ни доведат? Даваме ли си сметка, че от октомври ще се преустановяват всички договори, в които има руско участие? Ние от сега казваме, че няма да пуснем у нас руски турист, защото няма да можем да работим с тамошни туроператори. А че утре може да се забрани поддръжката на руското ядрено гориво в АЕЦ Козлодуй и да затворим централата? Така ще увенчаем усилията на Кирил Петков и Асен Василев да съсипем енергетиката с генералното решение да нямаме въобще и ток“, каза Румен Петков.

Лидерът на АБВ обърна внимание и на това, че една трета от цената за азерския газ ще е по-ниска, но другите две трети ще са на борсова.

Цялото интервю с подробности кои правителствени фигури имат интерес от съсипване на енергетиката, какви финансови спекулации се прикриват и анализ на политическата ситуация от лидера на АБВ вижте във видеото. 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.