Новини от ПП АБВ

Румен Петков във фейсбук: Ако сега не гарантираме собствената си енергийна сигурност, катастрофата е неизбежна и то буквално утре

от в ПП АБВ Новини 19/07/2022

В световен мащаб са инвестирани 10 трилиона долара в изграждането на възобновяеми енергийни източници, в резултат на което те дават 1.5% от световната електроенергия. А като цяло в енергетиката на света са вложени шест пъти по-малко средства, които добавят останалата.

В България сме инвестирали 3.5 милиарда евро, които дават 6% от електроенергията, главно защото я изкупуваме от собствениците на ВЕИ-та на два и три пъти пи-висока цена (преференциална, никой не знае защо). Разликата я плащаме от Фонда за енергийна сигурност, вместо да гарантираме сигурността на базовите си мощности и бъдещето на ядрената ни енергетика, ние гарантираме дебелите портмонета на собствениците на ВЕИ-та. Чрез ВЕИ-тата сме съсипали десетки хиляди декара обработваема земя и за това никой не говори. И продължават да ни заблуждават, че това е бъдещето.

Ако сега не заложим на радикалното решение за гарантиране на собствената си енергийна сигурност чрез изграждане на „Белене“ и гарантиране на газовите доставки, катастрофата е неизбежна и то буквално утре.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.