Новини от ПП АБВ

Румен Петков за прокурорски отказ да бъде образувано досъдебно производство срещу Джамбазки: По времето на Иван Гешев има недосегаеми

от в ПП АБВ Новини 20/04/2021

По времето на Иван Гешев има недосегаеми. Така председателят на АБВ Румен Петков коментира прокурорското постановление с отказ да бъде образувано досъдебно производство по сигнал на ПП АБВ и група потърпевши граждани срещу евродепутата Ангел Джамбазки и добави, че Гешев целенасочено пази ВМРО и Джамбазки.

В сигнала си от ноември миналата година АБВ настоява за искане от страна на прокуратурата към ЕП за снемане на евродепутатския имунитет на Джамбазки, след което да бъде образувано наказателно производство. „..Лицето Ангел Джамбазки демонстрира явна агресия срещу участници в мирния протест пред централата на партията, насочен срещу провежданата от ПП ВМРО политика. Видимо от медийните материали, същият извършва действия, които застрашават в голяма степен живота на протестиращите…“, се казва в текста на писмото.

Петков обвини прокурора в съучастие с ръководството на ВМРО в нарушаване на епидемичните мерки, защото той ги прикрива.

„Прокурорът се казва Иван Гешев. Гешев веднъж е запазил Красимир Каракачанов, когато е подал сигнал за престъпление във връзка с ремонтите на тренировъчните самолети А-39. Това е такъв позорящ акт, че само Гешев и Гешевизмът могат да го допуснат“.