Новини от ПП АБВ

Стефан Янев, Петър Първанов и Румен Петков се срещнаха с представители на бизнеса в България

от в ПП АБВ Новини 08/09/2022

Стефан Янев-лидер на коалиция „Български възход“, водачът на листата от 14-ти МИР Перник Петър Първанов, председателят на ПП АБВ Румен Петков и столичният председател на АБВ Христо Колев се срещнаха и разговаряха с представители на Българската стопанска камара. Тук бях и Васил Велев-председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България, Цветан Симеонов-председател на УС на БТПП и председател на УС на Сдружение GS1 България.

Като домакин на срещата Добри Митрев – председател на УС на БСК представи вижданията и приоритетите на Асоциация на организациите на българските работодатели. Той  говори за бизнес средата в страната, образованието и пазара на труда, европейски политики и инвестиции, като наблегна на националните приоритети. Специално внимание отдели на енергетиката и така наречения „зелен преход“.

„Аз смятам, че от един отворен диалог и откровен тон успяхме да разменим мнения по много  теми, които са  от взаимен интерес, според мен и както виждам и вашето отношение и вие смятате така малко или много“, заяви след  дискусията лидерът на „Български възход“ Стефан Янев и добави: „Това, което говорихме по  отделните теми, което касае и приоритетите на  съответните организации, ние го споделяме и най-важното, което е за мен, че намираме общ език и платформа за бъдещи действия. Този тип срещи, обмяна на експертно мнение, обмяна на идеи как да се решават проблемите и на бизнеса и на гражданите е възможен и трябва да продължим да го правим и от гледна точка на ситуацията, която е в момента и от гледна точка  на бъдещо участие на коалиция “Български възход“ в парламентарния живот, в изпълнителната власт и където и да се намираме като политическо ниво. Най-важното, което споменахме и се съгласихме тук на тази среща-трябва да се държим в политическата част на представянето на българските политици, не като политици, а като държавници. Да се стремим да изграждаме държавници, които гледат над мандата в средносрочен, дългосрочен период от 10-15 години,“ подчерта Стефан Янев. По думите му е важно  всяка една от темите, които дискутираха днес е добре да има перспектива и да се знае, че решенията се търсят в дългосрочен хоризонт и  устойчиво, както за бизнеса, така и за гражданите. „Имаме идеи и механизми как да продължим сътрудничеството и за напред,“ добави още Стефан Янев.

Водачът на листата на “Български възход“ в Перник Петър Първанов акцентира върху необходимостта от приемственост в управлението на държавата, както и върху неотложността на намирането на решение на стратегически въпроси, какъвто е въпросът с енергийното обезпечаване на бизнеса и домакинствата, както и справянето с финансовата нестабилност.

Румен Петков подчерта необходимостта от поемане на персонална отговорност за кризата до която бе доведена страната ни в последните месеци и разследване на злоупотребите с власт, довели до нея.

 

 

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.