Новини от ПП АБВ

В Плевен коалиция „БСП за България“ регистрира листата си за предстоящите парламентарни избори

от в ПП АБВ Новини 12/10/2021

снимка: plevenzapleven.bg

Зеленият сертификат е задължителен за пътувания извън страната, тъй като чрез него всяка държава пази границите си от внасяне отвън на сериозна инфекция и независимо дали ни харесва, ние трябва да се съобразим с тези правила. Това коментира пред медиите в Плевен доц. Георги Кючуков, член на ИБ на ПП АБВ и кандидат за народен представител в плевенската листа на коалиция „БСП за България“. Като вътрешнодържавна мярка обаче, зеленият сертификат не бива да ползван като пропуск за работа. Но така или иначе, преди изобщо да бъде въведен зеленият сертификат, трябва да има яснота какви са целите на подобна мярка, коментира доц. Кючуков и подчерта изобщо липсата на каквито и да са последователни действия по отношение на COVID-19. Липсата на контрол и ефективност на мерките е причината в момента зеленият сертификат да се използва като индулгенция за неспособността за налагане на ефективни мерки срещу пандемията, каза още кандидатът за народен представител.

В Плевен коалиция „БСП за България“ регистрира днес листата си за предстоящите парламентарни избори. Документите в РИК подаде водачът на листата проф. Румен Гечев, в присъствието на лидера на ПП АБВ Румен Петков, доц. Георги Кючуков и кандидати за народни представители от Плевен и Плевенска област.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Плевен“ проф. Румен Гечев подчерта, че фокус в парламентарната работа на коалицията в краткосрочен план намаляването на ДДС върху енергоносителите, в това число и върху електричеството – практика, прилагана в повечето от страните в ЕС. Предложението ще се отнесе и към основните хранителни продукти като месо, мляко и млечни продукти.

Проф. Гечев подчерта важността на това България да защити своя интерес по отношение на енергийната сигурност и добави безалтернативността на проекта „Белене“.

Председателят на АБВ Румен Петков продължи темата, като посочи отново, че „Белене“ е най-гарантираният проект в Европа от гледна точка на сеизмиката и не е необходим ОВОС, а единственото, което е нужно да се направи е преиздаване на строително разрешение. Това, което може да ни даде относителна сигурност в средносрочен период е незабавното стартиране и изграждане на двата блока ако искаме 2027-2028 година да бъдем не само независими, но да бъдем и гарант на енергийната сигурност на региона“, каза той.

„Интересите на гражданите на Централна Северна България са съзнателно смачквани и пренебрегнати през последните 12 години като големият провал на България е „Белене“. Очевидно е, че има режим на тока в немалко райони на България и това го дължим на тази недалновидност. Ние вече не сме в хипотезата „Белене или Козлодуй“, а сме в хипотезата „Белене“ и „Козлодуй“ – 7 и 8 блок“.

Извън темата за енергетиката, в Плевен Петков коментира, че трябва да се преустанови порочната практика да се лъже в политиката – като например, да се подвеждат избирателите с дадена водаческа кандидатура и после въпросният водач да отстъпва мястото, какъвто е случаят с бившия премиер или пък да се лъже за това имаш ли или не двойно гражданство.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.