Новини от ПП АБВ

Владимир Маринов: Ако общините не бъдат подпомогнати в актуализацията на бюджета, ще фалират (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 14/06/2022

Актуализацията на капиталовите разходи и компенсация на общините по отношение на реализация на техните проекти е важен и значим въпрос, който не намира решение в първоначалното предложение на МС за актуализация на държавния бюджет. Това коментира пред медиите народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов. Ако това е невъзможно в неговата цялост, то държавата и Министерството на финансите трябва да помислят по отношение на реализацията на европейски проекти, добави Маринов.

Той обясни, че в момента общините са в процес на реализация на последните си проекти по европейските програми и ако те не могат да бъдат завършени поради липса на финанси заради инфлацията и отказа на фирмите, това означава, че общините трябва да върнат парите в управляващия орган. Като резултат общините ще бъдат поставени в изключително затруднено финансово положение, буквално пред фалит, каза Владимир Маринов. Той изрази надежда това да бъде отразено в актуализацията на бюджета и да намери своето решение между първо и второ четене. Въпросът ще бъде поставен в ПГ „БСП за България“ и Маринов изрази надежда, че ще намери подкрепа от колегите си.

Заради усложнената политическа обстановка, Изпълнителното бюро на ПП АБВ взе решение за свикване на Национален съвет на партията в началото на юли, каза още Владимир Маринов.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.