Новини от ПП АБВ

Владимир Маринов пита в официално писмо за докладите за руските дипломати и за 4000 месечно за руски лобисти

от в ПП АБВ Новини 04/07/2022

Народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов поиска в официално писмо до председателя на НС Мирослав Иванов доклада на ДАНС на който се базира Лена Бориславова, заявявайки, че има високопоставени политици и общественици, които получават по 4000 лева на месец, съобщи пред медиите самият той. В  същото писмо Маринов иска и информация за доклад от разузнавателните служби на България за наличието на доказателства за извършване на противоправни действия от страна на служители на посолството на Руската федерация в Р България и последвалите действия на правителството по отношение на тяхната експулсация. Владимир Маринов цели да разбере дали действията на премиера в оставка са базирани  на доклад от службите или са плод на неговото въображение.

Ако има действително извършен шпионаж от страна на руската дипломатическа мисия, то този шпионаж безусловно е извършван с представители на българската държава. Ако има такива доказани случаи, въпросът е защо не е сезирана прокуратурата и защо не са били предприети действия срещу тези български „доносници“, коментира Маринов.

Владимир Маринов коментира и „митичните“ 22 закона, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост и изведени като основен приоритет за наличието на правителство и парламент. Той е категоричен, че единственият, който засяга първото плащане е свързан само с една законодателна промяна – изменение в Закона за управление на средствата от европейските фондове. Останалите 21 точки са теми, които първо трябва да бъдат подложени на обществен дебат поради недотам благоприятната за държавата ни специфика. Той даде пример с ангажимента битовите абонати на електроенергия трябва да излязат на свободния пазар, което означава огромно поскъпване на тока за обикновените потребители. А България трябва да премахне задълженията за квоти на НЕК и да прекрати ролята му на обществен доставчик. Под въпрос е и ангажиментът на българското правителство за затваряне на въглищните централи.

Владимир Маринов е категоричен, че щетите, които ще бъдат нанесени на българската икономика са в огромни размери, на фона на 13-те милиарда от Плана за възстановяване.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.